Yapay zeka ekranınıza göz dikti: Windows 11’de Copilot Vision çağı

Microsoft, Yapay Zekâ Destekli Asistanı Copilot’a Copilot Vision Güncellemesini Getiriyor

Microsoft, yapay zekâ destekli asistanı Copilot için büyük bir güncelleme duyurdu. “Copilot Vision” adı verilen yeni özellik sayesinde, Windows 11 kullanıcıları artık ekranlarını yapay zekâ ile paylaşarak daha ileri düzeyde etkileşim kurabiliyor.

Ekranı Görebilen Yapay Zeka Devri

Microsoft’un önceki aylarda beta olarak sunduğu “Hey Copilot” özelliği, kullanıcıların sesli komutlarla Copilot ile iletişim kurmalarını sağlıyordu. Şimdi ise şirket, bu deneyimi geliştirerek kullanıcı deneyimini bir adım ileriye taşıyor. Yeni özellik olan Copilot Vision güncellemesi ile yapay zeka, kullanıcıların ekranındaki içeriği gerçek zamanlı olarak görebilecek ve buna uygun yanıtlar üretebilecek.

Artık sadece belirli uygulamalarla sınırlı kalmayan Copilot, kullanıcıların işaret ettiği her şeyi takip edebiliyor. Bu da Copilot’un, ekran içeriğini analiz ederek daha etkili yanıtlar vermesini ve kişiselleştirilmiş öneriler sunmasını sağlıyor.

Kullanım Kolaylığı ve Gerçek Zamanlı Destek

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, yeni bir yazılım kullanırken, belge hazırlarken ya da yaratıcı bir projede çalışırken Copilot’un ekranı görerek yardım alabilecekler. Aynı zamanda sesli komutlarla da Copilot Vision özelliği etkinleştirilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, konuşarak ve ekran paylaşarak daha zengin bir yapay zekâ deneyimi yaşayabiliyorlar.

Mac Kullanıcıları Şu An Benzer Bir Deneyim Yaşayamıyor

Apple’ın yeni Apple Intelligence özelliklerine rağmen, Mac kullanıcıları şu anda benzer bir deneyimden mahrum. macOS’ta ekran paylaşımıyla yapay zekâ etkileşimi doğrudan desteklenmiyor. Mac kullanıcıları, ekran görüntüsü alarak bu görselleri başka bir yapay zekâ uygulamasına manuel olarak yüklemek zorunda kalıyorlar.

Yayın Henüz Sınırlı

Copilot Vision özelliği, Microsoft’un 1.25071.125 ve daha yeni sürümlerine sahip Windows 11 kullanıcıları için henüz test aşamasında bulunuyor. İlk olarak Windows Insider programı kapsamında sunulan özellik, ilerleyen zamanlarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacak. Ancak Microsoft’un bu özelliği “vahşi doğada” test etmeye başlaması, yapay zekânın işletim sistemi entegrasyonu açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Related Posts

Genç biri size bu emojiyi atarsa üstüne düşünün: Gizli mesaj veriyorlar

Sosyal medyada her geçen gün yeni bir iletişim dili gelişiyor. Son günlerde özellikle gençler arasında yayılan gizli bir emoji dili dikkat çekiyor. Kimi zaman bir kelime yerine kullanılan bir emoji, bazen ise masum görünen bir simge, aslında düşündüğünüzden çok daha fazlasını anlatıyor olabilir.

Nintendo, açık dünyayı Donkey Kong ile yeniden yorumluyor

Japon oyun devi Nintendo, efsanevi serilerinden Donkey Kong’u, açık dünya tasarımının sınırlarını zorlayan yepyeni bir projeyle oyuncuların karşısına çıkardı. “Donkey Kong Bananza” adlı bu yeni yapım, serbest keşif, yaratıcı çözüm üretimi ve tam …

Şeffaf telefon kılıfları neden sararır, bunu nasıl engelleyebiliriz?

Şeffaf silikon telefon kılıfları telefonları korumak konusunda başarılı olabilirler ancak bir süre sonra sarıya döndükleri için görüntüleri sıkıntı yaratıyor. Peki bunu nasıl engelleriz?

Hyundai IONIQ 6 N asfaltı ağlattı: 3,2 saniyede 100 km hıza ulaştı

Hyundai, Ioniq 5 N hatchback modelinin ardından N performans departmanının ikinci elektrikli otomobili olan Ioniq 6 N’i 10/07/2025 tarihinde İngiltere’deki Goodwood Hız Festivali’nde tanıttı. Aerodinamik sedan Ioniq 6’nın kapsamlı modernizasyonunun …

Kazancı 6 ayda fırladı! Milyoner girişimci, ChatGPT ile para kazanmanın sırrını açıkladı

Yapay zekayla dijital iş modelini dönüştüren girişimci Mason Jones, ChatGPT sayesinde nasıl daha az çalışarak daha çok kazandığını anlattı. Anahtar kelime araştırmasından içerik üretimine kadar pek çok süreci otomatikleştiren Jones, altı ayda beş haneli gelire ulaştı.

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.