Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Razer Clio İsimli Hoparlör, Ses Deneyimini Yeniden Tanımlıyor

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesiyle birlikte ses cihazları ve aksesuarları alanında yeni ve farklı çözümler karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geleneksel kulak içi ve kafa üstü kulaklıkların yanı sıra, küpe görünümlü ya da açık tasarımlı kulaklıkların da popülerlik kazandığı gözlemleniyor. Bu kapsamda, Razer tarafından duyurusu yapılan Clio isimli hoparlör, benzersiz tasarım anlayışıyla dikkat çekiyor.

Clio, adeta koltuğunuza entegre edilmiş bir ses sistemi gibi çalışarak baş yastığı konumunda kullanılabiliyor ve aynı zamanda 5.400 mAh pil kapasitesiyle 14 saate varan kullanım süresi sunuyor. Hoparlörler, sağ ve sol taraflara yerleştirilmiş olup üst kısım kafa yastığı formunda tasarlandığından konfor da göz ardı edilmemiş. Ancak, gerçek performans testleriyle cihazın konfor ve ses kalitesini net olarak değerlendirmek mümkün olacak.

Clio’nun, oyuncu koltuklarına ek olarak yüksek sırtlı ofis koltuklarına da takılabileceği belirtiliyor. Takma işlemi için kayışlı bir sistem kullanılan hoparlör, kullanıcının kafa yapısına ve koltuğun genişliğine göre ayarlanabiliyor. Yastığın açılı kanatları, net tizler ve güçlü baslar sunmak için pasif bir radyatörle birlikte çalışıyor ve ayrıca 43 milimetre sürücüye sahip yakın alan hoparlörleri bulunuyor.

Bu özel hoparlör, Bluetooth uyumlu tüm cihazlarla kablosuz olarak eşleştirilebiliyor ve bilgisayar bağlantısında gecikmeyi önlemek için HyperSpeed kablosuz bağlantı protokolüyle uyumlu bir şekilde tasarlanmış. Ayrıca, THX Spatial Audio desteği sayesinde etkileyici bir ses deneyimi sunuyor. En önemlisi, ek masaüstü hoparlörlerle entegre edilerek daha büyük bir 7.1 surround ses sisteminin bir parçası olarak kullanılabiliyor. Clio’nun 16 Mayıs’ta piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Related Posts

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

iPhone 16E vs iPhone 16: Hangi model daha iyi?

Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü iPhone 16E modeli sahip olduğu özelliklerin yanı sıra temel farklılıklarıyla bilinen bir cihaz. Peki iPhone 16 ile kıyaslandığında durum nasıl? İşte bir sonraki telefonunuzu seçmeden önce bilmeniz gerekenler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir