İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

İŞKUR Raporuna Göre En Fazla Eleman İhtiyacı Olan Meslekler Belli Oldu

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla zorluk çekilen meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık ilk sıralarda yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ülkenin üreten ve istihdam olanaklarını genişletmeyi hedeflediğini belirterek, politikalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

86 BİN İŞ YERİYLE GÖRÜŞME YAPILDI

Bakan Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan 2024 İşgücü Piyasası Araştırması sonuç raporlarının yayımlandığını ve 2 kişi üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. En fazla iş gücü ihtiyacının imalat sektöründe olduğunu belirten Işıkhan, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde yüzde 29,7 oranında açık iş bulunduğunu dile getirdi.

EN ÇOK AÇIK İŞİN BULUNDUĞU MESLEKLER

İŞKUR raporuna göre, en fazla açık işin bulunduğu meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği, satış danışmanlığı, temizlik görevliliği, gazaltı kaynakçılığı, kasiyerlik, paketleme ve konfeksiyon işçiliği ile yük ve yolcu taşımacılığı şoförlükleri yer alıyor. Eleman temininde en çok zorluk çekilen mesleklerin başında garsonluk gelirken, onu dikiş makineciliği, kaynakçılık, temizlik görevliliği, sıvacılık, satış danışmanlığı, yük ve yolcu taşımacılığı şoförlüğü ve gazaltı kaynakçılığı takip ediyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ BELİRLENDİ

Raporda, geleceğin meslekleri olarak öne çıkması beklenen alanlar arasında yazılım ve inşaat mühendislikleri, yapay zeka, e-ticaret ve bilişim uzmanlıkları, yapay zeka geliştiriciliği, dil ve konuşma terapistliği ile CNC operatörlüğü yer alıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Erdem Aksoy – Ekonomi

Related Posts

Yapay zekayı seven depresyona girmiyor

İnsanların yapay zekayla ilişki düzeyinin incelendiği bir araştırmaya göre; bu yeni dijital aracı ne kadar benimsediğimiz ruh halimize ışık tutuyor. Yapay zekayı benimseyen ve onu işlerinde kullananların depresyon gibi ruhsal rahatsızlıkları yaşama ihtimali azalıyor.

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği değişti… Şubeler yeniden yapılandırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası; ‘Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri’ birimi ‘Yenilik ve eğitim teknolojileri’, ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’ birimi ‘Mesleki Gelişim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’ birimi ‘Personel şubesi’ olarak değiştirildi. Denklik ve belge doğrulama ile Bütçe ve tahakkuk olmak üzere yeni şubeler oluşturuldu.

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Bayramı Nedeniyle Öğrencileri Ağırladı

İSTANBUL Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anadolu’daki 5 ilden gelen öğrencileri ağırladı. İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Artvin, Adıyaman, Elazığ, Nevşehir …

Rasim Ozan Kütahyalı’ya Yanıltıcı Bilgi Yaymadan İddianame Düzenlendi

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, ‘Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Rasim Ozan Kütahyalı, 16 Nisan’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda önce Ankara’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir