Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Diş İpi Kullanımı ve Önemi

Diş fırçalamak sadece yüzeyin bir kısmını temizler, diğer yüzeyleri temizlemek için ise diş ipi kullanmak gereklidir. Diş ipi kullanımı, dişlerin beş yüzeyinden üçünü temizler ve diğer yüzeylerin temizlenmesini sağlar. Diş ipini kullanmamanın dişlerin yüzde 40’ını temizlememiş olacağını unutmamak gerekir, bu da plak ve bakteri birikmesine sebep olabilir ve çürüklere yol açabilir. Bu nedenle düzenli olarak diş ipi kullanmak diş sağlığı açısından son derece önemlidir.

Diş İpi Kullanım Yöntemleri

Diş ipi kullanmanın iki temel yöntemi vardır. İlk yöntem, ipin çoğunu orta parmaklara sarmak ve baş parmaklarla yönlendirmek olan makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel kontaminasyonunu önlemek için oldukça etkilidir. Diğer bir yöntem ise diş ipini halka şeklinde bağlamaktır. Her iki yöntem de etkilidir ve tercihe göre seçilebilir. Makara yöntemi, daha fazla kontrol sağlar ve diş ipini sürekli ayarlamayı gerektirmez, bu nedenle çocuklar veya el becerisi sınırlı olanlar için daha uygundur.

Diş İpi Seçimi

Diş ipi seçiminde dişlerin aralığına bağlı olarak farklı türler tercih edilebilir. Dişleri sıkı olanlar ince diş ipinin daha etkili olabileceğini görebilirler. Dişlerinde büyük aralıklar olanlar ise daha kalın diş ipi veya interproksimal diş ipi cihazlarını tercih edebilirler.

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek için tasarlanmıştır ve diş telleri, geniş aralıklar veya diğer ortodontik cihazları olan hastalar için ideal bir seçenektir.

Related Posts

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Bayramda artan et ve tatlı tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten Diyetisyen Ceren Kaplan, bayramda sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı. Et ve tatlıların aşırı tüketiminin nasıl tehlikeli olabileceği ve bu süreçte sağlık korunarak keyifli bir bayram geçirilmesi için öneriler sunuldu.

Erkekler aman dikkat: Telefonunuzu cebinizde taşımayın!

Yaşam kalitemiz geleceğimizi, özellikle de üreme sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Erkek kısırlığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, çevresel toksinler, obezite, stres ve elektronik cihazların risk oluşturduğunu belirtti.

Bağırsak Sağlığı İçin Ne Yapmalı?

Bağırsak sağlığı tüm vücudu ilgilendiriyor.  Karın ağrısı, şiddetli ishal, dışkıda kan, kilo kaybı ve yorgunluk varsa mutlaka bir uzman doktora başvurun. 

Her gece çorabını kokladı, akciğeri çöktü! İlk vaka değil: ‘Klozet yanında masum kalır’

Her gece işten gelince çorabını kokluyor, kirli sepetine öyle atıyordu. Bir gece ansızın başlayan öksürük krizleriyle geceyi acilde geçiren adam, akciğerlerinin iflas ettiğini öğrendi! Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, korkutucu gerçeği gözler önüne serdi.