AKSUNGUR’dan yerli motor ile 40 bin feet irtifa rekoru

Gündem

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), AKSUNGUR’un TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla gerçekleştirdiği uçuşta büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu. Bu uçuşta AKSUNGUR, 40.000 feet yüksekliğe ulaşarak TEI-PD170 motorunun en yüksek irtifa testini başarıyla tamamladı.

Yerli Kamera ve Batarya da Test Edildi

Ayrıca, bu uçuş sırasında, ASELSAN tarafından geliştirilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın ürettiği milli ısıtıcılı batarya da AKSUNGUR ile birlikte en yüksek irtifaya ulaşarak test edildi, böylece yerli teknoloji ürünlerinin gücü bir kez daha ortaya konulmuş oldu.

“Her Başarıyla Geleceğe Güçlü Adımlarla İlerliyoruz”

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKSUNGUR’un 40.000 feetlik uçuşuyla yeni bir başarıya imza attığını belirterek, “Her elde ettiğimiz başarıyla daha da yükseğe çıkıyoruz ve geleceğe güçlü adımlarla ilerliyoruz. Bu başarı, güçlü bir geleceğin teminatıdır. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz hafta, faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefini başarıyla vurmuştu.

Related Posts

Kazancı 6 ayda fırladı! Milyoner girişimci, ChatGPT ile para kazanmanın sırrını açıkladı

Yapay zekayla dijital iş modelini dönüştüren girişimci Mason Jones, ChatGPT sayesinde nasıl daha az çalışarak daha çok kazandığını anlattı. Anahtar kelime araştırmasından içerik üretimine kadar pek çok süreci otomatikleştiren Jones, altı ayda beş haneli gelire ulaştı.

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

TEKNOFEST Takımları ABD’deki model uydu yarışmasına damga vurdu

ABD’de gerçekleştirilen uluslararası CanSat Model Uydu Tasarım ve Fırlatma Yarışması’nda TEKNOFEST takımları önemli dereceler elde etti. Gazi Üniversitesi’nden Apastron takımı yarışmayı ikinci sırada tamamlarken, Çankaya Üniversitesi’nden CanBEE takımı dördüncülüğü elde etti.

Genetik veri devinde kriz: Müşteriler bilgilerini sildirmek için yarışa tutuştu

Kişisel genetik test şirketi 23andMe, iflas koruma başvurusunun ardından büyük bir veri gizliliği kriziyle karşı karşıya. Şirketin geçici üst yöneticisi Joseph Selsavage’ın Kongre’ye bildirdiğine göre, 1.9 milyon kullanıcı, yani tüm müşteri tabanının …

iPhone’da tepki çeken isim değişikliği yolda

Apple, yalnızca cihazlarıyla değil, stratejik kararlarıyla da gündem yaratmaya devam ediyor. Şirketin yakın zamanda işletim sistemi isimlendirmesinde büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Teknoloji piyasasında yeni bir rekabet yaratacak: Huawei’den şaşırtan adım!

Dünya devlerinin arasında yer alan Huawei katlanılabilir cihaz pazarındaki varlığını güçlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde katlanabilir ekranlı dizüstü modeli tanıtılan şirketin katlanılabilir bir tablet geliştirme sürecinde olduğu öğrenildi. Ürüne …