59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da yapıldı

PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’ (PISA) kapsamında gerçekleştirilen ’59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı’, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla İstanbul’da organize edildi. Yelkenci’nin yanı sıra ülke temsilcileri ve birçok eğitimci toplantıya iştirak etti.

Toplantıda, PISA 2022 analiz ve raporlama çalışmaları, PISA 2025’in ilerleme durumu ve sonuçların raporlama süreci ile PISA 2029 döngüsünde okuma becerileri değerlendirme çerçevesinin geliştirilmesi, medya ve yapay zeka okuryazarlığı ile anket geliştirme süreci gibi konular ele alındı. Ayrıca, PISA’nın uzun vadeli stratejisi, araştırma-geliştirme ve sektördeki yenilikler toplantıda görüşüldü. Bunun yanı sıra MEB yetkilileri, toplantıya katılanlara Türkiye’nin eğitim sistemi hakkında bilgi verdiler.

‘Okuma Becerileri Toplumsal Kalkınmanın Anahtarıdır’

Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli oluşturulurken, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı ve PISA verileri gibi veriler büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı ve okuma becerilerinin bireysel gelişim ve toplumsal kalkınmanın temeli olduğu vurgulanmaktadır” denildi.

 

Eğitim alanında gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Yardımcısı, “Bugünün öğrencilerine kazandıracağımız üst düzey düşünme becerileri yarının güçlü toplumunu inşa edecektir” ifadesinde bulundu. Türkiye’nin eğitim sistemini ileri taşımanın yanı sıra daha adil, kapsayıcı ve barışçıl bir dünya inşa etmek için kararlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

Related Posts

Yapay zekayı seven depresyona girmiyor

İnsanların yapay zekayla ilişki düzeyinin incelendiği bir araştırmaya göre; bu yeni dijital aracı ne kadar benimsediğimiz ruh halimize ışık tutuyor. Yapay zekayı benimseyen ve onu işlerinde kullananların depresyon gibi ruhsal rahatsızlıkları yaşama ihtimali azalıyor.

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği değişti… Şubeler yeniden yapılandırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası; ‘Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri’ birimi ‘Yenilik ve eğitim teknolojileri’, ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’ birimi ‘Mesleki Gelişim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’ birimi ‘Personel şubesi’ olarak değiştirildi. Denklik ve belge doğrulama ile Bütçe ve tahakkuk olmak üzere yeni şubeler oluşturuldu.

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Bayramı Nedeniyle Öğrencileri Ağırladı

İSTANBUL Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anadolu’daki 5 ilden gelen öğrencileri ağırladı. İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Artvin, Adıyaman, Elazığ, Nevşehir …

Rasim Ozan Kütahyalı’ya Yanıltıcı Bilgi Yaymadan İddianame Düzenlendi

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, ‘Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Rasim Ozan Kütahyalı, 16 Nisan’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda önce Ankara’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir